Kemenangan loteri mega: pemain dari Lower Saxony memenangi lebih 28 juta euro
toto

Kemenangan loteri mega: pemain dari Lower Saxony memenangi lebih 28 juta euro

Seorang pemain dari Lower Saxony sepatutnya mempunyai sebab untuk meraikannya. Pemenang bertuah menandakan enam nombor yang betul dan Toto macau nombor super yang sepadan dalam loteri klasik 6aus49 pada hari Sabtu.

Ini membawa kepada raja loteri yang baru dinobatkan itu hadiah yang sukar dipercayai sebanyak EUR 28,270,267.80 , Lotto dan Totoblock Jerman (DLTB) melaporkan dalam satu kenyataan pada hari Isnin .

Pemain yang belum dikenali namanya itu dikatakan berasal dari kawasan Hanover. Tiket loteri telah diserahkan di sebuah kiosk. Atas permintaan portal Result SGP Hari Ini Berita RTL , jurucakap Lotto Niedersachsen berkata:

Dia belum mengambil hadiahnya lagi, tetapi sudah tentu kami gembira. Kami sentiasa gembira apabila seseorang dari Lower Saxony menang.

Rekod loteri ialah 45 juta euro
Bagaimanapun, keuntungan lebih daripada 28 juta euro bukanlah rekod. Ia masih Togel Sydney dipegang oleh pemain dari Hesse , yang memenangi 45 juta euro yang luar biasa pada April tahun ini. Ini adalah kemenangan tunggal terbesar dalam sejarah Lotto 6aus49.

Seorang pemain dari Stade memegang rekod sebelumnya di negeri Lower Saxony. Tahun lepas dia memenangi sekitar 36 juta euro dalam Lotto 6aus49. Dalam jackpot loteri, pemain kini boleh menjangkakan EUR 1 juta dalam cabutan akan datang pada hari Selasa.